Szolgáltatások

Add meg itt a címsor szövegét

Védőoltások
A védőoltások elengedhetetlenek az állatok egészségének és jólétének megőrzéséhez, valamint törvény írja elő őket. Ezek az oltások védelmet nyújtanak különböző fertőző betegségek ellen, mint például a veszettség, a parvovírus, a macska-nátha és egyebek. A konkrét oltási protokollt az adott állat faja, kora és tartási körülményei határozzák meg. További információval telefonon, illetve személyesen, a rendelőben tudunk szolgálni.
Microchip
2013. január 1-től minden 4 hónapnál idősebb kutyáknak mikrochippel kell rendelkeznie. A mikrochip egy kb. rizsszemnyi méretű, szövetbarát anyagból készült jeladó, amely nem tartalmaz elemet, csupán egy szénszálat, amiből egy 15 jegyű számsor olvasható ki. A leolvasóval ez láthatóvá válik és a megfelelő adatbázisokból a kutya adataival együtt a tulajdonos adatai is elérhetőek, így nagymértékben megkönnyítik egy elveszett állat azonosítását. A mikrochipet egy alkalommal kell beültetni, így kedvence egész életére szólóan biztonságos megjelölést nyer. A beültetés helye, európai szabvány szerint a nyak bal oldala és nem jár nagyobb fájdalommal, mint egy közönséges védőoltás.
Ambuláns ellátás
Az ambuláns ellátás lehetővé teszi a betegek számára, hogy az egészségügyi problémáikat megfelelő kezelésben részesülve otthonukban vagy az egészségügyi intézményben történő rövid időre való tartózkodással kezeljék.
Belgyógyászati ellátás
Ivartalanítás
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Laboratóriumi vizsgálatok
A laboratóriumi vizsgálatok sokféle formában létezhetnek, beleértve a vér- és vizeletvizsgálatokat, szövettani minták elemzését, bakteriológiai és virológiai teszteket, valamint genetikai és molekuláris vizsgálatokat. Ezek a vizsgálatok lehetővé teszik az állatorvosok számára, hogy részletes információkat szerezzenek az állatok egészségéről és esetleges problémáiról.
Állatútlevél
Élősködő védelem
Az élősködők, mint például a bolhák, kullancsok, atkák és férgek, potenciálisan veszélyeztethetik az állatok egészségét és kényelmét, valamint olyan betegségeket terjeszthetnek, amelyek súlyosak lehetnek. Az élősködők elleni védelem fontos része az állatorvosi ellátásnak és az állatok gondozásának. Az élősködők elleni védelem különféle formákat ölthet, ideértve az élősködők elleni megelőző kezeléseket, például bolha- és kullancsriasztók, atkák elleni készítmények és féreghajtók alkalmazását. Ezek a kezelések megelőzik az élősködők által okozott problémákat és betegségeket, valamint segítik az állatokat abban, hogy kényelmesen és egészségesen élhessenek.
Szűrővizsgálatok
Szaktanácsadás
Az állatorvosi szaktanácsadás magában foglalja az állatok rendszeres egészségügyi ellátásának tervezését, a megfelelő táplálkozás és mozgásprogramok kidolgozását, valamint az állatok viselkedési problémáinak kezelését is. Az állatorvosi szaktanácsadás fontos része annak, hogy az állattartók a lehető legjobb gondoskodást nyújtsák kedvenceiknek, és biztosítsák, hogy azok egészségesek és boldogok legyenek.
Röntgen
Ultrahang
Viselkedésterápia
A viselkedésterápia olyan szolgáltatás, amely segít az állattartóknak megérteni és kezelni kutyájuk viselkedési problémáit. Ez a terápia széles skálán mozoghat, és magában foglalhatja a kutya tanítását új, kívánt viselkedésre, a káros viselkedésminták megszüntetését, valamint az okok feltárását és kezelését, amelyek a problémás viselkedéshez vezetnek. Célja lehet például az agresszió, a szeparációs szorongás, az ugatás vagy más stresszes viselkedésminták kezelése. Az állattartók megismerhetik a megfelelő kezelési módszereket és technikákat, amelyek segíthetnek kutyájuknak megtanulni a kívánt viselkedést és csökkenteni a stresszt vagy az agressziót.