Táplálás

Home / Táplálás

A megfelelő minőségű és mennyiségű táplálás élettani kihatásai megkérdőjelezhetetlenek.

 

A megfelelő minőségű és mennyiségű táplálás élettani kihatásai megkérdőjelezhetetlenek.A táplálás a házi kedvenceket tartók körében egy állandóan visszatérő, táborukat erősen megosztó, közkedvelt téma. Mindenkinek van bevált, abszolút működő tippje, trükkje, netán a téren hallotta tegnap délután vagy a szomszéd néni árulta el neki az igaz, hétpecsétes megoldást.

A megfelelő minőségű és mennyiségű táplálás élettani kihatásai megkérdőjelezhetetlenek.

Mindenkit óva intünk a kedvező árú, ámde silány minőséget képviselő tápokkal való etetéstől.Mindenkit óva intünk az oly gyakran ízléses csomagolású és kedvező árú, ámde silány minőséget képviselő tápokkal való etetéstől, hiszen ezeknek a hosszú távú életminőségi és egészségi ártalmai  (allergiás, emésztőszervi stb.) messze nem állnak egyenes arányban az általuk okozott betegségekkel, bosszúságokkal és az állatorvosi számlákkal.

Elsődleges választandó eleségnek mindenképp a házi kosztot tartjukElsődleges választandó eleségnek mindenképp a házi kosztot tartjuk a legmegfelelőbbnek és csak másodsorban ajánljuk a felső kategóriás, bevált és bizonyított száraz eledelt. Természetesen szem előtt kell tartani az állat korát, életvitelét, esetleges egészségügyi problémáit és még egy sor igen fontos tényezőt.

Ennek menete, a táplálék-kiegészítők, vitaminok megfelelő alkalmazása és még számos más elmerülő kérdés is megnyugtató válaszokra talál egy állatorvosi konzultáció alkalmával.