Oltások

Home / Oltások

Oltások

 

 

Oltások - Bogáncs Állatorvosi Rendelő
Házi kedvenceink immunizálását 6-8 hetes korukban kezdjük el.

Külön protokoll szerint oltjuk a kutyákat, a macskákat, vadászgörényeket és a nyulakat.

 

 

Kutyák esetében 4 kombinált oltást alkalmazunkKutyák esetében 4 kombinált oltást alkalmazunk, amelyet 10-11 hónapos korában megismétlünk. Fontos tudni, hogy a hatályos jogszabályok szerint az állattartó köteles kutyáját annak 4 hónapos koráig veszettség elleni védőoltásban részesíttetnie majd azt a beadást követően 6 hónapon belül megismételni. Emellett még számos oltás áll rendelkezésre, úgy mint a kennelköhögés, Lyme-kór, Herpes-vírus, gombásság, Corona-vírus etc. elleni védőoltás. Ezek alkalmazása mind a kutya élettere, életmódja és a tulajdonossal történő előzetes megbeszélés alapján történik.

 

Macskák esetében különbséget teszünk a lakásban tartott és a kinti életmódot folytatók közöttMacskák esetében különbséget teszünk a lakásban tartott és a kinti életmódot folytatók között, az előbbieknek elegendő két alap immunizáló kombinált oltás, amelyek évente megismétlésre kerülnek, míg az utóbbiaknak mindezt veszettség elleni- és egyéb oltásokkal egészíthetjük ki.

 

 

Vadászgörények oltása esetében különös körültekintéssel járunk elVadászgörények esetében különös körültekintéssel járunk el, lévén ezek a kedvencek közismerten több oltóanyagra is fokozott érzékenységet mutatnak. Amint a kutyák és a macskák esetében, itt is az alap immunizáló kombinált oltásokkal kezdünk, amelyet a megfelelő protokollt alkalmazva követnek a többiek.

 

 

Nyulak esetében rendkívül fontos a szúnyog által terjesztett myxomatosis és a vérzéses nyúlbetegség elleni immunizációNyulak esetében rendkívül fontos a szúnyog által terjesztett myxomatosis és a vérzéses nyúlbetegség elleni immunizáció. A két, alap oltást követően tavasszal és ősszel indokolt emlékeztető oltásban részesíteni tapsifüles barátainkat.