Ivartalanítás

Home / Ivartalanítás

Az örök klasszikus.

Ha igen, miért, ha nem, akkor miért ne, mikor, hol, mennyiért…

A kedvtelésből tartott hobbiállatok esetében mindenképp javasoljuk az ivartalanítást, számos együttélési és egészségügyi okból kifolyóanA kedvtelésből tartott hobbiállatok esetében mindenképp javasoljuk az ivartalanítást, számos együttélési és egészségügyi okból kifolyóan. Urbanizált életterünk messze nem természetes élettér kedvenceink számára (sem), az ebből adódó folyamatos stressz (pl. kanok esetén a tüzelő szukák miatti folytonos magas stresszhormon-szint, stb.) számos viselkedési probléma forrása lehet, míg egészségügyi oldalról feltétlen szükséges megemlíteni az időskori  ivaros állatoknál fellépő prosztatabántalmakat, szukáknál a rendkívül gyakori emlődaganatot és a gennyes méhgyulladást.

Azon állattartók számára, akik elzárkóznak az ivartalanítás sebészi úton történő orvoslása elől, rendelkezésre állnak bőr alá beültetendő implantátumokAzon állattartók számára, akik elzárkóznak az ivartalanítás sebészi úton történő orvoslása elől, rendelkezésre állnak bőr alá beültetendő implantátumok, amelyek meghatározott ideig védelmet nyújtanak a nem kívánt szaporulat elkerülése érdekében.

Mindezekről és a fentiekkel kapcsolatban  felmerülő  kérdésekről szívesen nyújtunk részletes felvilágosítást akár telefonon, akár egy személyes találkozás alkalmával.