Oltások

Házi kedvenceink immunizálását. azok 6-8 hetes korbán kezdjük. el Külön protokoll szerint oltjuk a kutyákat, a macskákat, va adászgörényeket és  a nyulakat.

Kutyák esetében 4 kombinált oltást alkalmazunk, amelyet 10-11 hónapos korában megismétlünk. Fontos tudni, hogy a hatályos jogszabályok szerint az állattartó köteles kutyáját annak 4 hónapos koráig veszettség elleni védőoltásban részesíttetnie majd azt a beadást követően 6 hónapon belül megismételn. Emellett még számos oltás áll rendelkezésre, úgy mint a kennelköhögés, Lyme-kór, Herpes-vírus, gombásság, Corona-vírus etc. elleni védőoltás. Ezek alkalmazása mind a kutya élettere, életmódja és a tulajdonossal történő előzetes megbeszélés alapján történik.

Macskák esetében különbséget teszünk a lakásban tartott és a kinti életmódot folytatók között, az előbbieknek elegendő két alap immunizáló kombinált oltás, amelyek évente megismétlésre kerülnek , míg az utóbbiaknak mindezt veszettség elleni- és egyéb oltásokkal egészíthetjük ki.

Vadászgörények esetében különös körültekintéssel járunk el, lévén ezek a kedvencek közismerten több oltóanyagra is  fokozott érzékenységet mutatnak. Amint a kutyák és a macskák esetében, itt is az alap immunizáló kombinált oltásokkal kezdünk, amelyet a megfelelő protokollt alkalmazva követnek a többiek.

Nyulak esetében rendkívül fontos a szúnyog által terjesztett myxomatosis és a vérzéses nyúlbetegség elleni immunizáció. A két, alap oltást követően tavasszal és ősszel indokolt emlékeztető oltásban részesíteni tapsifüles barátainkat.
joomla template 1.6