Élősködők

Home / Élősködők

Ki ne hallott volna már a kullancsokról és az általuk terjesztett betegségekrőlKi ne hallott volna már a kullancsokról és az általuk terjesztett betegségekről (babesiosis, Lyme-kór), kinek a macskája ne vitt volna már haza bolhát vagy egyéb, nem kívánt élősködőket.

Mindezek és az egyéb nem kívánatos vendégek által okozott megbetegedések prevenciója érdekében számos, kiválóan működő szer áll az állatorvoslás szolgálatában, zökkenőmentessé téve  a kedvenceinkkel való együttélés mindennapjait.

 

Ki ne hallott volna már a kullancsokról és az általuk terjesztett betegségekrőlKutyák esetében tavasszal és ősszel fontos a kullancs elleni fokozott védekezés, akár megfelelő cseppkészítményekkel vagy jó minőségű nyakörvekkel.

A fentiektől függetlenül általánosságban elmondható az, hogy egységes, jól behatárolható kullancs szezon nincs, ezek támadására egész évben felkészültnek kell lenni.

 

Ki ne hallott volna már a kullancsokról és az általuk terjesztett betegségekről

 

A mediterrán égövön nyaraló kedvenceinkre szintén számos nem kívánatos veszély leselkedik, amik kivédésére  hathatós segítséget tudunk nyújtani.